Project Description

PROJEKTBESKRIVELSE

Aarhus’ Garnisonssygehus

TYPE: Renovering og ombygning af historisk ejendom
ADRESSE: Valdemarsgade 18, Aarhus C
PROJEKT SUM: 20 mio. kr.
UDFØRESELSÅR: 2019
BYGHERRE:
ARKITEKT:
INGENIØR:

PROJEKTBESKRIVELSE:
Den historiske ejendom fra 1880 er, sammen med Ridehuset og Officersbygningen, de sidste aftryk der er tilbage, fra dengang Aarhus var en kaserneby. Det gamle Garnisonssygehus er således både arkitektonisk bevaringsværdig og af stor kulturhistorisk værdi for byen. Derfor var det essentielt at ejendommen blev bevaret da Aarhus Kommune udbød området omkring det til bebyggelse.

Brabrand Boligforening fik tilladelse til, at ombygge den historiske ejendom til 22 nye lejligheder og tilhørende fælleslokaler og faciliteter. Her indbød de bl.a. Høgh & Sønberg til at give et tilbud, og her var vores bud på renoverings- og ombygningsprojektet samlet set det bedste.

Da vi gik i gang med den nænsomme nedbrydning, var det med stor bevidsthed om, at vi var i gang med at omdanne et af de sidste levn fra Aarhus’ tid som kasserneby. Vi startede derfor med at skrælle tidlige ombygninger væk, for til sidst at stå med de oprindelige rå elementer. Derfra kunne vi begynde genopbygningen som resulterede i de 22 nye moderne lejligheder.

Projektet var fyldt med udfordringer og skæve vægge, men det var vi 100% forberedte på fra starten, og vi løste alle byggetekniske udfordringer uden stor palaver. Vi endte med at skabe en boligejendom med 2 opgange, elevatorer og moderne lejligheder i 4 etager.

Vi er meget stolte af resultatet, som med sine mange oprindelige elementer har kombineret det moderne med det oprindelige, og skabt nogle sjælfulde nye lejligheder.