Project Description

PROJEKTBESKRIVELSE

Langagerskolen, Viby J

TYPE: Tilbygning til skolen
ADRESSE: Bøgeskov Høvej 10, Viby J
PROJEKT SUM: 5,4 mio. kr.
UDFØRESELSÅR: 2017
BYGHERRE:
ARKITEKT:
D.A.I.
INGENIØR:

PROJEKTBESKRIVELSE:
Langagerskolen er Aarhus Kommunes absolutte specialskole for elever med Autisme Spektrum

Forstyrrelser (ASF) og/eller svær ADHD. Skolen er specialdesignet til, at skabe en optimal ramme for børnenes læring og derfor skal der tilføjes nye kvadratmeter før det er muligt at øge skolens kapacitet.

Skolens faciliteter var fra begyndelsen indrettet som såkaldte H bygninger, undtagen én af undervisningsbygningerne og administrationsbygningen. Derfor var det muligt at udvide skolens kapacitet på den eksisterende grund, ved at ombygge den sidste undervisningsbygning fra en såkaldt I bygning til en H bygning. Denne omdannelse skulle ske gennem en tilbygning til den eksisterende bygning.

Kommunen indbød derfor en udvalgt skare af byggevirksomheder til, at give en pris på tilbygningen, heriblandt Høgh & Sønberg. Vores pris var selvfølgelig yderst konkurrencedygtig, og i sidste ende faldt kommunens valg på os.

LIDT OM BYGGERIET:
Vi syntes det var et utroligt spændende projekt og så inden første spadestik meget frem til det at arbejde sammen med skolens ledelse for at sikre byggeriet foregik men minimal forstyrrelse for skolens fortsatte virke som et undervisningssted.

Arbejdets helt store udfordring var, at skabe en tilbygning til en bygning der var i konstant brug under byggeriet. Heldigvis har vi nogle dygtige håndværkere og underentreprenører, som tog overordentligt stort hensyn til børnene i byggeprocessen – uden det gik nævneværdigt ud over tidsplanen.

I sidste ende fik vi på kun 6 måneder bygget en tilbygning med nye specialdesignede lokaler og udeområder, der skaber basis for at skolen kan fortsætte undervisningen af en gruppe børn med særlige behov.

Vi er stolte af, at blive tilbudt opgaven og syntes vi i samarbejde med skolens personale fik skabt en fantastisk undervisningsbygning, hvor praktiske og æstetiske hensyn går op i en højere enhed.